KURSER

Kurser och workshops i läderhantverk

Du kan boka privata kurser för slutna sällskap eller en och en. Ni kanske är ett företag som vill göra något kul med firman eller ett gäng vänner som vill prova på eller lära er mer inom hantverket.


Varför inte ge bort en kurs i födelsedagspresent eller anordna en svensexa eller möhippa för den lycklige som gillar hantverk och gör kursen till en del av firandet?


Hör av er till mig för att boka en privatkurs så hittar vi ett upplägg som passar er.

Handsytt dubbesidigt skärp.  Design och hantverk Joel Lander
Grundkurs i läderhantverk med Joel Lander,  Södermalm Stockholm.

Kurser våren 2023

För att se aktuella bokningsbara datum för Grundkurs och Fläta armband följ läken till Skillbreak :

Skapa i läder med olika tekniker och verktyg


/ Grundkurs i läderhanterk

I en grundkurs i läderhantverk får du lära dig grundläggande metoder så som tillskärning, sömnad och kantpolering. Du får designa och tillverka ditt eget alster steg för steg från början till slut med vägledning av mig.


Du får även kunskap om val av material, verktyg och underhåll samt en inblick i lädrets historia och garvningsprocessen. Hantverket är tidskrävande och tålamodsprövande.

/ Lär dig fläta läderarmband

I en kurs i att fläta armband får du lära dig några olika typer av dekorativa flätor, du får välja en variant som faller dig i smaken och fläta ditt eget armband.


Du får även kunskap om val av material och hur man kan tillverka olika typer av remmar från en djurhud, verktyg och underhåll samt en inblick i lädrets historia och garvningsprocessen. Hantverket är tidskrävande och tålamodsprövande.

/ Fördjupningskurs i läderhantverk

Har du redan kunskap och vill utveckla ditt hantverk, finns det också möjlighet att gå en fördjupningskurs med särskild inriktning. Lär dig t.ex våtformning, avancerad sömnad eller flätning. Tillverka fodral, askar, plånböcker eller korthållare.  Skapa smycken eller dekorativa inredningsdetaljer. Möjligheterna är oändliga.


Har du en idé. Hör av dig med en förfrågan så sätter vi ihop en kurs med den inriktningen.

För mer information om mina kommande kurser hos Skillbreak